Wozniacka je prvou štvrťfinalistkou dvojhry na Roland Garros v Paríži

04.06.2017 Celý región

Paríž 4. júna (TASR) - Dánska tenistka Caroline Wozniacka sa stala prvou štvrťfinalistkou dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V osemfinále si ako nasadená jedenástka poradila s osmičkou "pavúka" a šampiónkou z roku 2009 Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 6:1, 4:6, 6:2.

"Bola to veľká bitka. Proti Svete je to vždy veľmi náročné, najmä na antuke. Dôležité bolo, že počas celého zápasu som sa dobre pohybovala. Súperku som viackrát prekvapila bekhendovými winnermi. Cítim sa v dobrej forme a dúfam, že štvrťfinále nebude mojou konečnou stanicou," povedala Wozniacka v interview s bývalou rakúskou tenistkou Barbarou Schettovou. Dánka nastúpi v utorok proti Lotyške Jelene Ostapenkovej. Devätnásťročná rodáčka z Rigy vyradila nasadenú dvadsaťtrojku Austrálčanku Samanthu Stosurovú 3:6, 6:2, 6:4 a prvýkrát v kariére si zahrá grandslamové štvrťfinále.

Češka Karolína Plíšková sa prebojovala do osemfinále. V 3. kole ako nasadená dvojka zdolala Nemku Carinu Witthöftovú 7:5, 6:1. Jej ďalšou súperkou bude Paraguajčanka Veronica Cepedeová Roygová. Finalistka turnaja ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave zvíťazila nad Kolumbijčankou Marianou Duqueovou-Marinovou 3:6, 7:6 (2), 6:3 a vyrovnala historické paraguajské ženské grandslamové maximum Rossany de los Riosovej z Roland Garros 2000. Medzi elitnú šestnástku postúpila aj piata nasadená Ukrajinka Jelina Svitolinová po triumfe 6:4, 7:5 nad Poľkou Magdou Linetteovou.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Caroline Wozniacka (11-Dán.) - Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) 6:1, 4:6, 6:2


ženy - dvojhra - 3. kolo:

Veronica Cepedeová Roygová (Par.) - Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) 3:6, 7:6 (2), 6:3
Jelina Svitolinová (5-Ukr.) - Magda Linetteová (Poľ.) 6:4, 7:5
Karolína Plíšková (2-ČR) - Carina Witthöftová (Nem.) 7:5, 6:1
Petra Martičová (Chor.) - Anastasia Sevastovová (17-Lot.) 6:1, 6:1
 

Vyberte región